SE ALKUPERÄINEN SUOLAINHALAATTORI

VAIHTOEHTOHOIDOT

Moni potilas on kokenut saavansa apua mm. suolapiipusta, suolahuoneterapiasta, aromaattisista öljyistä, akupunktiosta, antioksidatiivisista vitamiineista ja hivenaineista, homeopatiasta, hypnoosista, yrttilääkinnästä, vyöhyketerapiasta, kiinalaisesta lääketieteestä tai muusta vaihtoehtoisesta hoitomuodosta.

Länsimaista biolääketiedettä harjoittavat ja kannattavat tahot vetoavat usein siihen, että vaihtoehtoisia hoitoja ei ole tutkittu tarpeeksi, ei ole tarpeeksi tieteellistä näyttöä ja hoidot ovat huuhaata, joilla on lähinnä placebo-vaikutus. Vaikka koululääketieteellä on saatu aikaan paljon hyvääkin, suuret terveydenhoitokulut ovat ongelma länsimaissa. Lisäksi ihmiset kokevat, että heitä ei kuunnella, he eivät voi vaikuttaa hoitoihinsa ja saatu hyöty, usein radikaaleistakin toimenpiteistä ja lääkityksistä, on huono. Biolääketiede koetaan teknologisena ja persoonattomana. Ihmiset pelkäävät myös kemiallisten lääkkeiden myrkyllisyyttä, haitta- ja sivuvaikutuksia. Antibioottiresistanssi on jo melko yleistä ja suuri syy kuolemille ja sairaalahoitoon joutumiselle.

Monia vaihtoehtohoitoja on tutkittu Euroopan-unionin jäsenmaissa, USA:ssa ja Suomessakin. Kotimaassa varsinkin Kuopion yliopisto, joka on profiloitunut yliopistona terveys- ja ympäristötieteisiin, sekä hyvinvointiosaamiseen, on tutkinut niitä jo pitkään. Ongelmana on ollut lähinnä tutkimustulosten jakaminen eri maiden välillä. Mitä tulee tutkimustuloksiin, niin mm. akupunktiosta ja homeopatiasta on olemassa niin paljon kansainvälistä tutkimustietoa, ettei niitä voida sivuuttaa enää pelkällä ”placebo-kuittauksella”. Vaihtoehtoisten hoitojen yksi etu on se, että ne ovat useimmiten riskittömiä ja vaarattomia, päinvastoin kuin jotkut perinteisen länsimaisen lääketieteen hoidot ja toimenpiteet. Esim. akupunktiosta saadut komplikaatiot ovat erittäin harvinaisia.

Homeopaattiset lääkkeet, antroposofiset lääkkeet ja yrttilääkkeet ovat turvallisia eivätkä aiheuta riippuvuutta, kuten monet kemialliset lääkkeet tekevät. Yrttilääkkeiden käytössä on tietysti otettava huomioon mahdolliset yliherkkyydet ao. kasveille.

Suurin riski vaihtoehtoisissa hoitomuodoissa ovat ammattitaidottomat ja aiheeseen perehtymättömät terapeutit. Potilaat kaipaavat kokonaisvaltaista hoitoa ja hoitavan henkilön aikaa ja paneutumista juuri heidän tapaukseensa. Ihmiset ymmärtävät myös entistä paremmin sen, että ei ole vain fyysisiä vaivoja ja sairauksia, vaan että olemme psykofyysisiä kokonaisuuksia ja se mikä auttaa toista, ei välttämättä ole hyödyksi toiselle. Tätä näkemystä ja ymmärrystä koetaan saatavan paremmin vaihtoehtolääketieteen harjoittajilta kuin perinteiseltä lääkärikäynniltä.

Mielialalla ja tulevaisuudenuskolla lienee myös omat vaikutuksensa ihmisen terveydentilaan ja paranemiseen. Mikä tahansa vaaraton keino voi siis olla hyväksyttävä, jos potilas itse kokee sen hyödylliseksi. Länsimainen lääketiede ja vaihtoehtoiset hoidot voivat hienosti täydentää toinen toisiaan.

Lue lisää:
http://nccam.nih.gov/research/results/
http://www.klassinenakupunktio.org/muu_aku.htm

Osta tarjoushintaan verkkokaupastamme

ⓘ Suolaterapian vaikutukset

Vaikutusmekanismit ovat kaikissa suolaterapia-menetelmissä (suolaluola, suolakammio, suolainhalaattori, suolasumutin, Suolapiippu) samat. Terapeuttinen vaikutus perustuu kuivaa suolaa sisältävän aerosolin hengittämiseen. Suolahiukkaset, joiden koko on 1-5 µm, voivat tunkeutua keuhkojen syvimpään osaan ja poskionteloihin. Kun mikrohiukkaset pääsevät hengityselimiin, ne liukenevat hengitysteiden epiteelin peittävään limakalvoon. Tärkeimmät suolan vaikutukset keuhkoputkijärjestelmälle ovat erityksen stimulointi, viskoosisten eritteiden poisto, tulehduksen estäminen, yskän ärsytyksen vähentäminen ja limakalvojen puhdistaminen.