SE ALKUPERÄINEN SUOLAINHALAATTORI

Suolapiipun käyttäjien kokemuksia

Käyttäjäpalaute aikuiset

Anna-lehden keskustelupalstalta:
"Itselläni on vuosikausia vaivanneet hengitystieongelmat. Käytän astmalääkitystä ilman diagnoosia (eli laiska ja haluton käymään lääkärillä). Viime aikoina oireet ovat olleet sen verran ikäviä ja elämääni hallitsevia, että epätoivoisena tilasin netistä suolapiipun, vaikka pidin sitä ihan täytenä humpuukina. Ajattelin, että ei kai siitä voi vahinkoakaan olla, mutta jos siitä on edes hiukankaan apua, niin se on hintansa arvoinen. Jo ensimmäisenä käyttöpäivänä tunsin selvän muutoksen ja nyt olen käyttänyt neljänä päivänä. Oireeni ovat lähes täysin hävinneet ja on jo vaikeuksia muistaa astmalääkkeiden ottaminen. Suosittelen kaikille hengitystieongelmista kärsiville suolapiipun kokeilemista. Ei se varmaankaan auta kaikkia, mutta kokeileminen ehdottomasti kannattaa!"
jdlajdljdj

"Mie ostin, vihdoinkin. Ja jo yhden illan käytön jälkeen olo on ihan erilainen ja jotain tapahtuu oikeasti tuolla hengitysteissä ja nenän onteloissa. Suolan terv.vaikutuksethan on tunnettu pitkään ja suolahooneita käytetty apuna meille huonokeuhkoisille.
Mutta eipä minunkaan lääkärini ollutkoskaan tarjonnut tuota minulle tukihoidoksi keuhkoilleni. En tule koskaan luopumaan tuosta, niin tuntuu nyt."
vintti

Ilkka-lehdestä:
"Yli 40 vuotta hitsaajan ja metallimiehen työt lähestyivät loppua. Jäljellä oli muutama vuosi ja sitten joidenkin päivien aikana altistuin hitsaussavuille. Näin kerroin lääkäreille ja väitän vieläkin näin.
Tulivat ankarat lihaskivut ympäri kehoa, sisäelimiä raastettiin. Kun olin levossa ja rauhoituin, kivut lisääntyivät, Lähdettiin muutama kerta yöllä sairaalaankin, jossa tutkittiin, tehtiin kokeita ja kuvattiin. Mikään ei kuitenkaan ollut pielessä. Lääkkeitä kokeiltiin.
Ollessani töistä pois kivut ovat vähentyneet, eivät kuitenkaan poistuneet. Jostakin tuli ahaa-elämys ja ostin suolapiipun. Jo ensimmäisen päivän jälkeen totesin siitä olevan apua. Kolmen viikon käytön jälkeen kivut ovat poistuneet lähes olemattomiin.

En halua profetoida suolapiipun puolesta, mutta minun sairauteen se käy erittäin hyvin. Jos näin menee, niin hyvin on.
P.Sivula, emeritus hitsaaja, Hyllykallio"

"Hengitysteistä lima irronnut paremmin, hengitys kulkenut helpommin."
T.L, Nummela

"Helppokäyttöinen, kätevillä matkoilla! Suosittelen muille myös!"
J.L, Kantvik

"Suolapiipun käyttö on vähentänyt astmakohtauksia. Helpottaa tukkoista oloa, olen myös voinut jättää illalla otettavat astmalääkkeet pois ja unen laatu on parantunut; ei ole ollut kohtauksia yöllä. Olen huomannut, että piippua ravistamalla suolaa tuntuu tulevan enemmän hengitettäväksi ja näin käytettynä piipun tehon tuntee nopeammin."
M.S, Turku

"Lopetin muiden lääkkeiden käytön, puhallusarvot eivät laskeneet."
K.S, Rovaniemi

"Alussa suola kutitti kurkkua ja yskitytti. Myöhemmin alkoi irrota limaa aika paljon. Olen voinut pienentää astmalääkitystä."
E-L.O, Rovaniemi 

"Hengityksen vinkuminen vähentynyt."
R.P, Ylivieska

"Hengitys tuntuu selkeästi helpommalta, lääkkeiden käyttöä olen vähentänyt 20-30%"
KP, Launonen

"Lievittää särkyä poskionteloissa."
AY, Oulu

"Tämän suolahengityksen ansiosta on varmaa, että koko talvena en ole tarvinnut ottaa kortisonia tabletteina. Hengitys on kulkenut paremmin. Ei ole ollut "räkäistä" oloa."
ML, Naantali

”Nyt olen käyttänyt tuota piippua ja ihan hyvältä tuntuu. Kiva kun ei pakkasellakaan käy hengen päälle. Eli suosittelut.” 
Leevi

"Kärsinyt 57 vuotta astmasta ja siitä myös sairaseläkkeellä. Se oli aikaa ennen suolapiippua. Nyt tarvitsen viidesosan entisestä lääkityksestä ja yskä "lohkeaa" suolapiipulla!!! Harmittaa vain, miksi en tätä aikaisemmin löytänyt. Suosittelen lämpimästi muillekin."
Terveisin Jussi Yli-Paavola Espoo

"Olen käyttänyt suolapiippua 3/04 lähtien normaalin astmalääkitykseni ohella. 
Kohtauslääkkeitä en ole joutunut käyttämään tänä aikana ollenkaan. Olen myös pienentänyt vakituisten lääkkeitteni annostusta".
Liisa Taipalus Hollola

”Suolapiipun olen kokenut hyväksi. Suolahuoneen myös (tietysti vielä tehokkaampi), mutta siellä ei voi alvariinsa juosta.
Minulla krooninen keuhkoputkentulehdus helpotti, kun ensiksi kävin neljä kertaa suolahuoneessa ja sitten jatkoin suolapiipulla kotona. Suolahuoneessa käyn edelleenkin silloin kun ehdin.
Suolapiippuhan kestää kolme vuotta, joten ei se hinta loppujen lopuksi niin kauhean paha ole.” 
Brise

”Aloitin suolapiipun käytön n. 2 kk sitten krooniseen nuhaan. Nyt on röörit auki ja hengitys kulkee. Voin lämpimästi suositella!” 
Jaana T.

”Miehelläni on aika paha allergia(ei lääkärin toteama)erilaisille puunpölyille ja homeelle. Hengitys on stopannut lähes täysin välillä. Suolapiippua on käyttänyt nyt muutaman viikon ja ainakin sanoo, että on ollut isosti apua. Lisäksi suosittelin yhdelle kaverille, jolla on erilaisia hengitys-ongelmia. Ei voinut esim. pakkasella olla ulkona lainkaan. Hän myös on saanut apua piipusta. Eli kyllä minun mielestä kokeilla kannattaa, hinta on vajaat 60 euroa. Piippu kestää n.3 vuotta, ei siis vuoden päälle kauheasti hintaa kuitenkaan.”

Käyttäjäpalaute puhetyöläiset, esiintyjät, laulajat

”Olen käyttänyt nyt puolivakkariin suolapiippua n. puolisen vuotta. Hengityksen helpottumisen lisäksi lauluääneni parani, ainakin laulunopettajani mielestä J. Kyllä voin suositella!” 
Jaana B.

"Suolapiipun tyytyväinen käyttäjä kertoo: Minulla ei ole astmaa, eikä muutakaan hengityselinsairautta. Suolapiippua käytän silti, koska olen ammatiltani vaskipuhaltaja sekä laulan orkesterissa. Olen huomannut piipun käytöstä johtuvaa hengityksen helppoutta ja piippu onkin minulla aina mukana esiintyessäni eri tilaisuuksissa. Mielelläni suosittelen sen käyttöä kaikille, joiden työhön tai harrastukseen liittyy tärkeänä osana helppo hengittäminen."
Kari Rautio, Lahti

"Olen käyttänyt suolapiippua maaliskuusta 2004 lähtien astmalääkityksen ohella. Tänä aikana olen selvästi huomannut suolapiipun positiivisen vaikutuksen astmani hoidossa. Olen myöskin pystynyt vähentämään lääkitystäni. Yskänkohtaukset vähenivät, sekä hengityksen vinkuminen. Voin suositella Suolapiippua astmaatikoille."
Ritva Filppu, näyttelijä, Hollola

"olen kuusi vuotta kärsinyt poskiontelotulehduksista ja leikattukin on pari kertaa.tänään sain kolmannen peräkkäisen kuurin antibioottia ja ajattelin ettei tästä taas tuu yhtään mitään..huuhtelut suoritan itse nenänhuuhtelu kannulla kaksi kertaa päivässä.Niinpä ostin sen suolapiipun ja olen ahkerasti sitä tänään käyttänyt ja arvaa mitä ?olo on parantunut jo päivän käytön jälkeen niin että nenä on auki ja hengitys kulkee paremmin.Odotan innolla jatkoa ,varsinkin sitä et voinko vähentää kortisonisuihkeen käyttöä tai jopa lopettaa sen.Käytän sitä joka päivä ympäri vuoden allergiseen nuhaan. "
sohvi

"Minä olen käyttänyt suolapiippua tammikuun alusta lähtien. Samaan aikaan jätin vuodesta 1995 ympäri vuoden käyttämäni Rhinocort-lääkkeen pois (allerginen nuha). Hyvin olen pärjännyt ainakin toistaiseksi pelkällä suolapiipulla. Mielenkiintoista nähdä, miten käy siitepölyaikana."
pirjoliisa

"Itselläni on vuosikausia vaivanneet hengitystieongelmat. Käytän astmalääkitystä ilman diagnoosia (eli laiska ja haluton käymään lääkärillä). Viime aikoina oireet ovat olleet sen verran ikäviä ja elämääni hallitsevia, että epätoivoisena tilasin netistä suolapiipun, vaikka pidin sitä ihan täytenä humpuukina. Ajattelin, että ei kai siitä voi vahinkoakaan olla, mutta jos siitä on edes hiukankaan apua, niin se on hintansa arvoinen. Jo ensimmäisenä käyttöpäivänä tunsin selvän muutoksen ja nyt olen käyttänyt neljänä päivänä. Oireeni ovat lähes täysin hävinneet ja on jo vaikeuksia muistaa astmalääkkeiden ottaminen. Suosittelen kaikille hengitystieongelmista kärsiville suolapiipun kokeilemista. Ei se varmaankaan auta kaikkia, mutta kokeileminen ehdottomasti kannattaa!"
jdlajdljdj

"Minulla auttoi ,auttaa kurkkukipuun saunassa käynti.Vesijumpassa en tuntenut ollenkaan kipua.Joskus otin höyryhengitystä vanhanaikaisesti kattila pyyheliina systeemillä."
leenaliina

Lue myös:
Suolapiippu Anna-lehden testissä

Lue myös tutkimustuloksia (engl):http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18019972

Osta tarjoushintaan verkkokaupastamme

ⓘ Suolaterapian vaikutukset

Vaikutusmekanismit ovat kaikissa suolaterapia-menetelmissä (suolaluola, suolakammio, suolainhalaattori, suolasumutin, Suolapiippu) samat. Terapeuttinen vaikutus perustuu kuivaa suolaa sisältävän aerosolin hengittämiseen. Suolahiukkaset, joiden koko on 1-5 µm, voivat tunkeutua keuhkojen syvimpään osaan ja poskionteloihin. Kun mikrohiukkaset pääsevät hengityselimiin, ne liukenevat hengitysteiden epiteelin peittävään limakalvoon. Tärkeimmät suolan vaikutukset keuhkoputkijärjestelmälle ovat erityksen stimulointi, viskoosisten eritteiden poisto, tulehduksen estäminen, yskän ärsytyksen vähentäminen ja limakalvojen puhdistaminen.