SE ALKUPERÄINEN SUOLAINHALAATTORI

SUUHYGIENIA JA HENGITYSELIN-SAIRAUDET

Huonon suuhygienian on todettu voivan pahentaa mm. keuhkoahtaumaa sairastavien tilaa, todetaan hammaslääketieteeseen erikoistuneessa lehdessä. Yhtenä todennäköisenä syynä tai tautia pahentavana tekijänä on pidetty hampaiston bakteerimassan kulkeutumista syljen mukana ylempiin hengitysteihin. Yhdysvalloissa tehdyssä tutkimuksessa on löydetty tälle oletukselle lisävahvistusta. Tutkijat kehottavatkin keuhkoahtaumasta kärsiviä potilaita kiinnittämään erityistä huomiota hampaittensa kuntoon.

Kyselytutkimuksessa osallistui lähes 13 800 henkilöä. Heiltä tiedusteltiin, olivatko he sairastaneet keuhkoputkentulehduksen ja keuhkolaajentuman. Tautien samanaikaisuus kertoo keuhkoahtaumasta. Potilaat olivat yli 20-vuotiaita, joilla oli vähintään kuusi omaa hammasta. Potilaiden keuhkojen toimintateho mitattiin ja hampaiden ja ikenien kunto tutkittiin. Keuhkoahtaumaa sairastavilla todettiin enemmän hampaiden löystymistä kuin muilla tutkittavilla. Tutkimuksessa otettiin huomioon myös mm. tulotaso, hammaslääkärikäyntien määrä ja tupakointi. Keuhkojen toimintatehon heikkenemisen huomattiin olevan tilastollisessa yhteydessä hampaiden löystymiseen.

Infektioilla suun alueella, varsinkin hampaan kiinnityskudoksen sairauksilla, voi olla suuri merkitys useiden muidenkin vakavien yleissairauksien kehittymiselle. Tällaisia ovat esimerkiksi tietyt sydän- ja verisuonitaudit, monet hengityselinsairaudet ja diabetes.

Lähteet: Uutispalvelu Duodecim Journal of Periodontology 2001; 72

Suu on hyvä kasvualusta monenlaisille bakteereille. Aloe veralla on antibakteerisia vaikutuksia ja siksi sitä on hyvä käyttää myös suun ja hampaiden hoidossa. Se antaa pitkäaikaisen suojan bakteereita vastaan. Aloe veraa sisältävät hammastahnat auttavat pitämään hampaat valkoisempina, hengityksen raikkaampana ja ne vähentävät hammaskiven syntymistä. Aloe vera-hammastahnat eivät sisällä hankausaineita, jotka vahingoittavat kiillettä pitkällä aikavälillä. Ne eivät myöskään sisällä fluoria, koska saamme sitä riittävän määrän ravinnostamme.

Harjaa hampaasi kaksi kertaa päivässä ja käytä kohtuullisen pehmeää harjaa, jotta voit harjata hampaitasi riittävän pitkään vahingoittamatta ienrajaa.

Tästä Aloe Vera -hammastahna

Osta tarjoushintaan verkkokaupastamme

ⓘ Suolaterapian vaikutukset

Vaikutusmekanismit ovat kaikissa suolaterapia-menetelmissä (suolaluola, suolakammio, suolainhalaattori, suolasumutin, Suolapiippu) samat. Terapeuttinen vaikutus perustuu kuivaa suolaa sisältävän aerosolin hengittämiseen. Suolahiukkaset, joiden koko on 1-5 µm, voivat tunkeutua keuhkojen syvimpään osaan ja poskionteloihin. Kun mikrohiukkaset pääsevät hengityselimiin, ne liukenevat hengitysteiden epiteelin peittävään limakalvoon. Tärkeimmät suolan vaikutukset keuhkoputkijärjestelmälle ovat erityksen stimulointi, viskoosisten eritteiden poisto, tulehduksen estäminen, yskän ärsytyksen vähentäminen ja limakalvojen puhdistaminen.