SE ALKUPERÄINEN SUOLAINHALAATTORI

Tupakkayskä

Sinänsä harmittomalta vaikuttava tupakkayskä voi olla kehittynyt jopa krooniseksi keuhkoputkentulehdukseksi. Hoitoon hakeudutaan varsin myöhään, yleensä vasta silloin, kun henkeä jo ahdistaa vaikkapa hengitystieahtauman vuoksi.

Erikoislääkäri tekee tarvittaessa röntgenkuvauksen ja keuhkojen toimintakokeita.

Tupakkayskän tärkein hoito on tupakoinnin lopettaminen.

Suolapiipun käytöstä voi olla hyötyä tupakoinnin lopettamisen ohella: suola puhdistaa keuhkoja ja hengitysteitä ja auttaa näin korjaamaan ja lievittämään vahinkoja hengityselimissä

Osta tarjoushintaan verkkokaupastamme

ⓘ Suolaterapian vaikutukset

Vaikutusmekanismit ovat kaikissa suolaterapia-menetelmissä (suolaluola, suolakammio, suolainhalaattori, suolasumutin, Suolapiippu) samat. Terapeuttinen vaikutus perustuu kuivaa suolaa sisältävän aerosolin hengittämiseen. Suolahiukkaset, joiden koko on 1-5 µm, voivat tunkeutua keuhkojen syvimpään osaan ja poskionteloihin. Kun mikrohiukkaset pääsevät hengityselimiin, ne liukenevat hengitysteiden epiteelin peittävään limakalvoon. Tärkeimmät suolan vaikutukset keuhkoputkijärjestelmälle ovat erityksen stimulointi, viskoosisten eritteiden poisto, tulehduksen estäminen, yskän ärsytyksen vähentäminen ja limakalvojen puhdistaminen.