SE ALKUPERÄINEN SUOLAINHALAATTORI

Suolahoidon hyödyt

Suolahoidolla ei välttämättä pystytä parantamaan jo olemassa olevia sairauksia, mutta oireita pystytään lievittämään ja vaivoja ennaltaehkäisemään.
Tutkimuksissa on todettu suolan negatiivisesti varautuneiden ionien vaikuttavan suotuisasti hengityselinvaivoissa.

Suolahoidosta on todettu saatavan apua ainakin seuraaviin vaivoihin:
siitepölyallergia, astma, rasitusastma, krooninen keuhkoputkentulehdus, krooninen nuha, krooninen yskä, tupakkayskä, homealtistus, tavallinen flunssa, krooninen poskiontelotulehdus

Miten suolakiteet vaikuttavat?

· Suola lisää keuhkoputken limakalvojen eritystä ja solujen uudismuodostusta edesauttaen keuhkorakkuloiden normalisoitumista.
· Se vähentää nestettä poistamalla keuhkoputken limakalvojen turvotusta.
· Suola on tarpeellista hengitysteiden epiteelin normaalin toiminnan kannalta. Pitkittyneissä hengitystiesairauksissa natriumkloridin (suolan) luonnollinen pitoisuus voi olla madaltunut keuhkoputken eritteessä.
· Suolalla on bakteereja tuhoava ominaisuus.
· Se vähentää bakteerien kiinnittymistä hengitysteiden limakalvojen soluihin.

Hoitomuotoina käytettävien suola-ilmaseoksen osalta on tärkeä hiukkasten koko, sillä se määrää kuinka paljon hoitavaa ainetta kulkeutuu keuhkoihin. Optimaalinen hiukkaskoko on 1 - 5 μm, joka mahdollistaa hiukkasten tunkeutumisen erikokoisiin keuhkoputkiin. Tällaista hajontaa (hiukkaskokoa) edustaa myös suolahuonehoidossa käytettävä natriumkloridi-ilmaseos.

Kuivan suola-ilmaseoksen hyödyt

· Suolapiipusta hengität kuivaa ilmaa, joten vaikutus esim. erilaisiin nenähuuhtelu- ja höyryhengityslaitteisiin verrattuna on tehokkaampi.
· Kuivassa ilmassa hiukkaset jäävät keuhkoihin pidemmäksi aikaa kuin kosteassa ilmassa.
· Kuivasta seoksesta tunkeutuu hengitysteihin 70 – 80 %, kosteasta vain 40 – 50 %.
· Kuivassa natriumkloridiseoksessa hiukkasissa on huomattava negatiivinen sähkövaraus, kun taas hengitysteiden limakalvoissa on heikko positiivinen varaus. Negatiivisten hiukkasten kiinnittyessä limakalvoille sähkövaraus neutralisoituu.
· Kuivan suola-ilmaseoksen hiukkaset kostuvat hengitysteissä valitsevan ~100 % suhteellisen kosteuden vuoksi. Tällöin ne yhdistyvät ja kertyvät limakalvoille. Alun perin kuiva hiukkanen ei liukene niin nopeasti hengitysteissä, vaan pääsee pidemmälle hengityselimiin.
· Kuivan ilman käyttö vähentää hengitysteiden limakalvojen turvotusta, jota aiheutuu monille potilaille kosteissa hengitysolosuhteissa.

Suolaterapian vaikutukset

Vaikutusmekanismit ovat kaikissa suolaterapia-menetelmissä (suolaluola, suolakammio, suolainhalaattori, suolasumutin, Suolapiippu) samat.4 Terapeuttinen vaikutus perustuu kuivaa suolaa sisältävän aerosolin hengittämiseen. Suolahiukkaset, joiden koko on 1-5 µm, voivat tunkeutua keuhkojen syvimpään osaan ja poskionteloihin. Kun mikrohiukkaset pääsevät hengityselimiin, ne liukenevat hengitysteiden epiteelin peittävään limakalvoon. Tärkeimmät suolan vaikutukset keuhkoputkijärjestelmälle ovat erityksen stimulointi, viskoosisten eritteiden poisto, tulehduksen estäminen, yskän ärsytyksen vähentäminen ja limakalvojen puhdistaminen.

Suolapiipun edut

· Suolapiippu on kätevä ja edullinen tapa saada suolahoitoa kotioloissa, matkoilla… ihan missä vain, milloin vain.
· Suolapiippu sopii lapsille ja aikuisille. Korkeasta verenpaineesta kärsivien on syytä neuvotella lääkärin kanssa ennen käytön aloittamista.
· Suolapiippua on helppo käyttää päivittäin esim. tv:tä katsellessa.
· Vaikka kävisitkin suolahuonehoidoissa, suolapiippu auttaa ylläpitämään ja tehostamaan hoidoista saatavaa apua.

Tutkimuksista

Koska kokemukset suolaterapiasta ovat olleet hyviä, se on kiinnostanut tiedemiehiä ja siitä on tehty paljon tutkimusta. Yksi kiistaton etu on se, että suolaterapia sopii myös niille henkilöille, joille lääkehoito ei esim. ikävien sivuvaikutusten takia sovi. Tämä pätee erityisesti lapsiin.

Suomessa suolahoitoa on tutkinut mm. Etelä-Karjalan Allergia- ja Ympäristöinstituutti.
Grigore T. Popa Lääketieteellisen Yliopiston tutkimus kuivasuolan vaikutuksesta COPD

Osta tarjoushintaan verkkokaupastamme

ⓘ Suolaterapian vaikutukset

Vaikutusmekanismit ovat kaikissa suolaterapia-menetelmissä (suolaluola, suolakammio, suolainhalaattori, suolasumutin, Suolapiippu) samat. Terapeuttinen vaikutus perustuu kuivaa suolaa sisältävän aerosolin hengittämiseen. Suolahiukkaset, joiden koko on 1-5 µm, voivat tunkeutua keuhkojen syvimpään osaan ja poskionteloihin. Kun mikrohiukkaset pääsevät hengityselimiin, ne liukenevat hengitysteiden epiteelin peittävään limakalvoon. Tärkeimmät suolan vaikutukset keuhkoputkijärjestelmälle ovat erityksen stimulointi, viskoosisten eritteiden poisto, tulehduksen estäminen, yskän ärsytyksen vähentäminen ja limakalvojen puhdistaminen.